Jan van Zanen

Jan-van-zanen-1311232102
Naam:
Jan Hendrikus Cornelis van Zanen

Wikipedia

 

 

Geboortedatum:
4 september 1961

Geboorteplaats:
Purmerend

Politieke partij:
VVD

Huidige functie:
Burgemeester van Amstelveen

Eerdere functies:

  • student-assistent bij professor Prins in Amsterdam
  • staffunctionaris juridische zaken vereniging Gamma te Utrecht, van 1986 tot 1989
  • lid gemeenteraad van Utrecht, van april 1990 tot maart 2002
  • secretaris bestuur directie landelijke ondernemersvereniging VOG, van 1991 tot 1998
  • wethouder (van onder andere financiĆ«n, openbare ruimte, economische zaken, monumenten, wijk Utrecht-Oost en wijk Utrecht-Noordoost) van Utrecht, van april 1998 tot 1 juli 2005
  • voorzitter VVD, 2003-2008

Motivatie:
De reactie van Jan van Zanen aan nieuwssite Amstelveen Dichtbij laat in het midden of de Amstelveense burgemeester een terugkeer naar de Domstad ambieert:

“Ik heb er alle vertrouwen in dat er een goede opvolger voor Wolfsen wordt gevonden.”

Jan van Zanen en Utrecht:
In de zeven jaar dat Jan van Zanen wethouder in Utrecht was maakte hij indruk als een goedlachse en gezellige, maar ook goede bestuurder. In Amstelveen wordt de burgemeester geroemd om zijn benaderbaarheid. Na de wat afstandelijke Wolfsen zou dit wellicht een overweging kunnen zijn voor de raad.

2 Responses to Jan van Zanen
  1. […] zich kandidaat als burgemeester. In een reactie aan DUIC gaf hij aan zelf nu eerder te denken aan Jan van Zanen en Agnes […]

  2. Uit de communicatie en ontmoeting met Jan van Zanen in zijn huidige positie als burgermeester van de gemeente Amstelveen, kan ik hem zeker aanraden. Hij is iemand die echt wilt weten wat er leeft onder de bevolking, waar je met een goede reden een afspraak mee kunt maken, vooruitstrevend, verwelkomt een goed idee en maakt daar direct werk van. En een buitengewoon prettig persoon om mee te communiceren. Utrecht is best een lastige stad, veel pittige mensen die niet bepaald op hun mondje zijn gevallen en zeer direct, hij kan daar uitstekent mee overweg naar mijn inzien. Ik geloof dat het goed is voor de gemeente en haar burgers en ondernemers en steun zijn kandidatuur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*