Henk Westbroek

Westbroek Goede DoelNaam:
Hendrik Otto (Henk) Westbroek

Wikipedia Twitter

 

Geboortedatum:
27 februari 1952

Geboorteplaats:
Utrecht

Politieke partij:
Geen

Huidige functie:
Zanger, tekstschrijver

Eerdere functies:

  • Onderzoeker NISSO
  • Zanger Het Goede Doel en solo
  • Radiopresentator VARA
  • Eigenaar café Stairway to Heaven
  • Raadslid Leefbaar Utrecht
  • TV-presentator RTV Utrecht
  • Radiopresentator KX Radio

Motivatie:
De verontwaardiging van Henk Westbroek en Broos Schnetz leidde in de jaren negentig tot de oprichting van Leefbaar Utrecht, dat meteen een groot succes werd. Sinds die tijd worden Westbroek en het burgemeesterschap regelmatig met elkaar verbonden. In 2007 stelde hij zich kandidaat als burgemeester. In een reactie aan DUIC gaf hij aan zelf nu eerder te denken aan Jan van Zanen en Agnes Jongerius, maar als reactie op een Facebook-petitie noemt hij het burgemeesterschap nog steeds een droombaan.

Henk Westbroek en Utrecht:
Als er iemand aanspraak kan maken op de titel ‘Mister Utrecht’, dan is het Henk Westbroek wel. We vergeten dan maar wel even zijn muzikale ode aan Utrecht.

3 Responses to Henk Westbroek
  1. […] Oprichter en voorzitter Leefbaar Utrecht (met Henk Westbroek) […]

  2. […] Tomlow en Utrecht: Strijdt met Henk Westbroek al jaren om de titel ‘Mister Utrecht’. Westbroek wint, maar Tomlow zou vrij hoog […]

  3. Henk Westbroek had zonder enige twijfel burgemeester van Utrecht moeten worden, wat een gemiste kans! Argument gebrek aan bestuurlijke ervaring? Hij heeft met zijn eigen partij Leefbaar Utrecht heel de politiek van Utrecht op zijn kop gegooid, hoezo gebrek aan bestuurlijke ervaring… Wordt vergeleken met een jongen van 17 jaar, bah. Politiek gekonkel. Hij had met zijn unieke persoonlijkheid het beste uithangbord van Utrecht ooit kunnen worden, maar in plaats daarvan wordt zo’n 1000 uit 1 politicus nu burgemeester, jammer, jammer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*